Tips & Recepten

Asperges, lang, slank en lekker

Schillen/bereiden 

Asperges op zijn Sallands: het seizoen is kort, dus alle reden om bij de bereiding extra ons best te doen!


Het 3-stappen plan:
 

  • Schil de asperges (ook geschild verkrijgbaar) met een dunschiller vanaf de kop dun naar beneden steeds dikker. 
    De schillen en het kookwater zijn een heerlijke basis voor soep of saus.
  • Kook ze in 10 min. en laat ze nog 10 min. met het deksel op de pan in het hete water na-garen. Bij dunne asperges mag dit enkele minuten korter zijn. De asperge is gaar als u met een vork makkelijk in het ondereind kunt prikken. 
    Houd u van “beetgaar”,dan 5 minuten koken en 15 minuten laten na-garen
  • Serveer ze bijvoorbeeld met ham, hardgekookt ei en fijne peterselie. Geef gewelde of gesmolten boter en geraspte nootmuskaat er apart bij.

Invriezen voor later
Asperges laten zich goed invriezen. Schil de asperges, was ze en doe ze rauw in de diepvries. Bij gebruik vanuit de diepvries dient u de asperges niet te ontdooien, maar in bevroren toestand in kokend water te doen. Zo kunt u ze het hele jaar door gebruiken.

De beste site voor asperge recepten: Aspergerecepten.nl